MEINEN Krieg gegen die STAZIS hatte ich gewonnen !!! – Ich kämpfe JETZT um was Erhabenes und hinterlasse Spuren für die Ewigkeit !!! -HOC ERAT IN VOTIS.

Sich um diese Schönheit nicht zu kümmern ist ein Verbrechen gegen die Natur

Unterhalb des 16. See – Novakovica Brod kommt das Wasser des Baches Plitvica vom Großen Wasserfall und bringen den Fluss KORANA auf den Weg…

Über 35 Jahrn war  der Abschnitt des NP vom letzten Wasserfall bis zum Dorf Korana "abgeschnitten"

Nördlicher Teil mit dem Fluss und Canyon Korana des UNESCO Weltkulturerbes wurde dem Verfall überlassen

Von: Adam Lauks
In:
Datum: 19. Dez. 2010 – 23:26

Tragom Linka:
http://www.croatia.ch/kultura/znanost/091110.php

Postovani Hrvati u inozemstvu !

Atovani gospodine Lipovac !

Nije Vas gornji clanak bio povod za moju inicijativu povracaja Janecekovih Stuba i staza u kanjonu Korane u prvobitno stanje. Vas clanak sam, hvala internetu, nasao nesto kasnije.
Koncem Oktobra sam boravio na Plitvicama i pokusao sam Janecekovim stubama sici do Sastavaka, odakle pocinje rijeka Korana. Zelio sam prijeci na drugu obalu Korane i napra-viti snimku Sastavaka i Velikog slapa sa tepozicije, jer te slike jos u internetu nema. Prilaz Janecekovim stubama je bio neobiljezen, stube su bile prekrivene humusom,na vise mjesta izlomljene udarom kamena, djelomicno potpuno prekinute. U devastiranom stanju je sila-zak njima bio rizican i opasan po zivot. Uz veliki napor sam se ipak spustio do rijekeKorane i naisao na nevidjenu pustos i zapustenost svega onoga sto je tu nekada postojalo upravo zahvaljujuci velikom entuzijasti i zaljubljenika u Plitvicka jezera Dr. Janeceka koji je
jos daleke 1893 godine osnovao prvo Drustvo za zastitu i uljepsavanje Plitvickih jezera.
Nista dole nije podsjecalo na zastitu i odrzavanje ili uljepsavanje Plitvickih jezera. Predpostavljam da zadnjih 30 godina NITKO od rukovodstva, a niti od nadleznih za odrza-vanje staza nije zakrocio Janecekovim stubama!, sto je zaista neoprostivo kako bivsoj tako i sadasnjoj vladi odnosno njenim nadleznim organima.
Posto su postankom svjetske bastine prirodnih ljepota 1979 Plitvicka jezera primljena u registar UNESCOa je NP postao svojinom SVIH stanovnika nase planete.
Kao takav Vam se javljam sa zamolbom za pomoc i prije svega moralnu podrsku mojoj inicijativi da se situacija Janecekove stube-Sastavci-Kanjon Korane vrati barem u stanje na dan prijema u Listu UNESCOa.
Na posledice Interneta i njegove promidzbene moci koja se odrazila i na promidzbu ljepota Plitvickih jezera je dovelo do prevazilazenja 1 miliona broja posjetilaca godisnje. Na to niti jedno rukovodstvo nije imalo, niti ima namjeru reagirati, sto dovodi do preopterecenja drvenih staza u 7. i 8. mjesecu do krajnjih granica. Jedino se reagiralo pravovremenim podizanjem cjena ulaznica, a bilo je navodno i prodaje ulaznica stampanih na domacem printeru. Nije poznat broj takovih prodatih ulaznica do danas i pocinilac nije kaznjena, niti krivicno niti disciplinski.
Imamo dragulj kakav se rijetko nalazi u svijetu. Nakon posjete Janecekovim stubama se moram sjetiti izreke da „Bisere ne trebe bacati pred svinje“ Ne zelim nitkoga uvrijediti konstatacijom da ovde upravo imamo biser koji je tesko uprljan i nadam se ne i nepoprav-ljivo ostecen.
Mislim da bi Ljepa nasa trebala kod Nacionalnog Parka Plitvicka jezera ipak vanstranacki odlucivati o covjeku, koji treba biti ravnatelj ove ustanove, da ne bude upucen partijskim dekretom po zaslugama u vladajucoj stranki, nego da bude covjek,strucnjak iz ekologije i nauka u ciji djelokrug rada ovaj kompleks pripada.
Gospodin Luka Bebic je uvijek bio strucnjak za uprilicavanje jubileja i dodjelu nagrada i otvaranje spomen ploca,kao i u ovome slucaju. Samo nekoliko stotina metara od ploce koju je otkrio su bile Janecekove stube koje su vise licile nekom davno napustenom groblju nego djelu ovog bisera i zbog toga ce upravo on biti pozvan i prozvan da se prihvati saniranja i rekonstrukcije Janacekovih stuba i mosta na sastavcima i staze uz Koranu na cemu ce mu biti zahvalne stotine tisuca zaljubljenika u prirodu i Plitvicka jezera kao i stanovnici sela Korana koja u tome slucaju nebi bila uzalud stavljena pod zastitu spomenika.
Sigurno bih se obradovao Vasoj reakciji bilo da je pozitivna ili negativna.
Sa ova dva linka mozete skinuti mape na kome je problem obiljezen crvenom bojom.
S stovanjema i tuzan i razocaran zbog stanja na Janecekovim stubama…
http://www.adriaapartments.eu
Adam Lauks

 

Nakon 35 godina su poceli radovi na stepenicama  za prilaz Sastavcima i rijeci Korani

Od UNESCOa i gospodina Bebica sam zatrazio saniranje prilaza i staza uz Koranu

http://www.sendspace.com/file/3at9w4
http://www.sendspace.com/file/c1cdj8

Email upucen gospodinu Luki BHebicu u Hrvatski Sabor :

—– Original Message —–
From: Adam Lauks
To: predsjednik@sabor.hr
Sent: Sunday, December 19, 2010 11:45 PM
Subject: Fw:

Stovani gospodine predsjednice !
Gospodine Luka Bebicu !

Koncem Oktobra sam boravio na prekrasnim Plitvicama i bio sam neopisivo razocaran i razzaloscen, kada sam u zlatnoj Plitvickoj jeseni naisao na grob nekadasnjeg djela entuzijaste kome ste prije nekoliko tjedana otkrili spomen plocu, Dr.Gustavu Janeceku, osnivacu prvog Drustva za ocuvanje i uljepsavanje Plitvickih jezera.
Moje pitanje za Vas osobno je: Dali ste prilikom zvanicnog cina otvaranja spomen ploce i govorancija znali u kakovom je stanju djelo toga covjeka, kojegs ste toliko hvalili!??
Tesko mi je povjerovati u potvrdan odgovor, pa Vas zato molim kao vanpartijski zaljubljenik u Hrvatsku i njene krajolike, posebno Jadran i Plitvice, dapace stavljam Vam na savjest da VI OSOBNO povedete racuna da u Nacionalnom parku konacno i rukovodstvo i nadlezne sluzbe pocnu da rade posao za koji su na privilegovanim radnim mjestima vise nego dobro placeni, naime da odrzavaju i stite taj dragulj Lijepe nase.
Kao sto vidite rezimi i partije prolaze, a svijetla djela kao Janecekovo ostaju. Ovim putem Vam kao Luki Bebicu dajem mogucnost, da se nakon sto protjece mnogo vode kanjonima Korane, na pocetku Janecekovih Stuba i na ulazu u Kanjon Korane sa ulaza iz Sela Korana jednoga dana nanese spomen ploca sa imenom Luke Bebica, koji je dao veliki doprinos revitalizaciji dela dr.Janeceka !??
S uljudnim pozdravima

http://www.adriaapartments.eu
Adam Lauks

A onda sam pisao i mojemu svojevremeno omiljenomu listu SLOBODNOJ DALMACIJI na sta nije uslijedio niti odgovor niti ikakva reakcija:

—– Original Message —–
From: Adam Lauks
To: info@slobodnadalmacija.hr
Sent: Saturday, January 08, 2011 3:25 PM
Subject: Za rubriku: ZDRAVLJE

Draga Slobodna Dalmacijo !
U ovome clanku u Dobra kob je nekog dobro izlagao ili nalagao.
Javljam Vam se prvo kao gradjanin ove Planete zemlje i time suvlasnik Plitvickih jezera,kao Hrvat po krsnom listu iz Beske, kao Jugosloven i kao sada Njemacki drzavljanin i prije svega kao vlasnik male internetagencije http://www.adriaapartments.eu i zaljubljenik u Jadran i Plitvice…. kao suvlasnik JULA PRODUCTION, ljut, ozlojedjen, razocaran i zabrinut za
Plitvice, jer su po mojemu dokaznom materijalu proslijedjenom UNESCOu nase Plitvice zasluzile status UNESCO Herritage In Danger i to ne tek 28.10.2010 kada sam pokusao da sidjem po Janecekovim stubama i prosetam niz Koranu do sela Korana.

25.10.2010 samo tri dana prije moje posjete je gospodin Luka Bebic otkrio na Plitvicama mramornu Spomen plocu upravo Dr.Gustavu Janeceku, profesoru kemije iz 19 stoljeca u Zagrebu koji je 1895 godine osnovao prvo Drustvo za uljepsavanje i ocuvanje Plitvickih jezera.
Da je Dr.Janecek mogao cuti govor gospodina Bebica sigurno bi se mrtav u grobu poceo okretati,jer je njegovo djelo -Janecekove stube u nedozvoljeno bjednom,zapustenom i devastiranom stanju, sto se niti dana vise ne bi smjelo tolerirati.
Zato i SLOBODNU DALMACIJU koju sam redovno citao u vremenima Miljenka Smoje kao iznajmljivac na Grackoj plazi pet godina do poslednjeg rata, pozivam u pomoc da bi konfrontacijom pred UNESCOm odgovornim Ministarstvom kulture kao i nemarnog rukovodstva NP Plitvice sa stanjem na djelu Janecekove stube,Sastavci i tok Korane i spilje Golubnjace do sela Korana i
poduprli me u vec ulozenom zahtjevu za sanaciju i rekonstrukciju i ozivljavanje i uljepsavanje navedenog djela NP. Izgleda da je ovdje bacen ne biser nego dijamant pred svinje… Evidentno je da 30 poslijednjih godina nitko od rukovodstava i za odrzavanje zaduzenih nije silazio ovim
stubama, jer je to blago receno opasno po zivot.
Ne vjerujem da se za to stanje ne zna, ali me zacudjuje da NITKO nije nasao za shodno da stavi vidljiv znak zabrane odnosno opomene za onoga ko se stepenicama uputi, da to cini na sopstvenu odgovornost uz opasnost po zivot.

Email upucen Biskupicu a i novom Ministru za kulturu:

Stovani gospodine ministre,
stovani gospodine Biskupicu,

Nakon posjete prekrasnim Plitvickim jezerima, nasem cudu prirode ove zlatne jeseni sam morao nazalost konstatirati da su Janacekove Stube i dalje ostale ne sanirane, za posjetioce neprohodne!??
Sa gospodinom J. smo krenuli stubama prema Sastavcima i Korani. Akcija se odvijala uz veliku opasnost po sopstveni zivot. Konstatirali smo da je stubiste neobezbedjeno za publiku, da je na nekoliko mjesta vjerojatno
orusavanjem kamenih stjena i osteceno da bi u donjem djelu prilaza Korani bilo potpuno obruseno, tako da je silazak bez planinarske opreme zaista stvar sopstvenog rizika. Stubiste je u devastiranom stanju zadnjih 30 godina, sto nije sluzilo na cast bivsoj SFRJ a niti novoj nezavisnoj LJepoj nasoj.
Ne zelim Vam pisati o tome koliko ljepote su posjetioci Jezera uskraceni,
odnosno koliko bi osposobljavanje tih stuba i rekonstrukcija staza i vidikovca uz Rastavke i staze put i do Sela Korana uz Koranu razteretilo guzvu na jezerima u vrhu sezone(VII i VIII), kada je povremeno silazak na jezera avantura,mucenje,slepanje itd.
Za rekonstrukciju i osposobljavanje starih staza i prilaza kanjonu Korane bi kod prihoda od preko Milion posjetilaca godisnje izdatci bili smjesni i niti pomjena vrijedni.
Kao turisticka internet agencija se susrecem sa tozadevnim pitanjima veoma cesto, a i u brojnim forumima je problem prohodljivosti Janacekovim stubama interesantna i vjecna tema.
Sigurno da bi od strane Korane moralo biti postavljeno jos jedno naplatno mjesto, sto bi trebalo biti samo organizaciono pitanje i nista vise.
Rendzeri i odjel za odrzavanje i popravak bi imalo priliku da i zaradi place koje primaju na tim porivilegiranim radnim mjestima.
U jednom od foruma ce biti uskoro pokrenuta inicijativa zaljubljenika ili obozavalaca Plitvica za skupljanje potpisa diljem svijeta u cilju da ih dostavimo Vama,vladi RH,Upravi NP i nadleznom odjeklku UNESCOa da bi se konacno Janacekove Stube osposobile i staze dovele u prijasnje stanje, sto je u svoje vrijeme mnogo doprinjelo tome da Plitvice budu primljene u Bastinu UNESCOa.
Zelimo da ovaj Email-bude shvacen kao podsticaj, inicijativa, niti u kojemu slucaju kao kritika bilo koga nadleznoga za taj javasluk i nemarnost
koji u odnosu na to nase cudo prirode predstavlja gotovo diverziju.
http://www.adriaapartments.eu
Adam Lauks

Iz ureda Ministra Biskupica je poslana kopija dopisa NP da se ocituju !!?

Evo Vam korsepodencije koja SLOBODNOJ moze posluziti kao dokaz da nisu samo oni sto su u Remetincu
ti kojima se za Hrvatsku,njena prirodna bogatstva i ljepote a time i ugled u svijeu ..sto bi M.Smoje rekao… jebe!!!

Posto do danasnjeg dana ni SLOBODNA DALMACIJA nije pokazala interes niti odgovorila izgleda da se i tamo svima za stanje na posjetiocima utajenom ili uskracenom djelu na severu Plitvickih jezera..(Smoje) jebe!? Zalosno,tuzno i razocaravajuce od moje SLOBODNE DALMACIJE… niti centa vise za te niti kune ods Adama Lauks, a citah te svakodnevno.

Evop prve slike Sastavaka  sa Velikim slapom koju zadnjih 35 godinanije napravio

Sa nivoa Korane, sa pocetka puta prema Spilji Golubnjaci.. poslednji Slapovi Plitvica

O mojoj inicijativi koju sam SAM pokrenuo upoznao sam Emailom i zastupnicu Ceske nacionalne manjine u Hrvatskom Saboru. Gospodja Cuhnil je bila bila prisutna kod otkrivanja mermerne Ploce Dr.Gustavu Janeceku… no na MOJ Email nije nasla za shodno niti prijem istog potvrditi, sto bi se moglo protumaciti da se i njoj za stanje u kojemu se Janecekove stube i njegovo djelo u Kanjonu Korane nalaze, jednostavno jebe(M.Smoje).

Stovana gospodjo Zdenka Cuhnil !

davne 1967 godine sam ima priliku boraviti u Sredjanima i u Drlezu i diviti se slavonskim sumama.
U produzetku Vam saljem na uvid i na znanje emaile poslate gospodi u vezi sa otkrivanjem spomen
ploce Dr.Gustavu Janeceku na Plitvickim jezerima i stanja sa djelom Nacionalnog parka koji se zove
i pocinje sa Janacekovim stubama.
Poznat mi je govor gospodina predsjednika sabora 25.listopada 2010. Kao zaljubljenik u Ljepu nasu i njene
krajolike i vodja male internet agenzije za slanje gostiju na Jadran i u Hrvatsku sam bio zalostan stanjem u kome se
taj dieo parka nalazi u zadnjih 30 godina, a nakon sto sam procitao govor na svecanosti sam bio razocaran,
razzaloscen, ogorcen, ljut zbog spoznaje da se i na najvisem nivou Ljepe nase prica i pripovjeda jedno, a realnost
je kardinalno drugojacija, kao sto pokazuju Janecekove stube i staze i vidikovci uz samu Koranu.
Zar je mogao postojati bolji nacin odavanja pocasti Dr.Janeceku nego njegovu viziju ocuvanja i uljepsanja
Plitvickih jezera nego da su njegove stube i staze bile zatecene u isptavnom stanju, onakve kakve su bile u
vrijeme prijema u UNESCO !??
Ja sam sam pokrenuo inicijativu: Vratite nam Janecekove stube i staze u kanjonu Korane, do sela Korane
u stanje u kojemu ih je Janecek zamislio, napravio i ostavio.

Obracanjem gospodinu Luki Bebicu je to postala stvar NJEGOVE direktne skrbi i ocekujem da se lati realizacije
sanacije i rekonstrukcije devastiranog, zarusenog i zaparlozenog da bi dragulj Plitvicka jezera zablistao prvobitnim
sjajem. Mislim da nisam pofgrijesio uputivsi ovaj Email i Vama. Znam da imate u saboru preca posla koja su
prolaznog karaktera, a ljepota Plitvickih jezera ostaje vjecna.
S stovanjem

http://www.adriaapartments.eu
JULA PRODUCTION
Adam Lauks
I predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebic i predsjednik ceskog senata Premysl Sobotka u svojim su govorima istaknuli ne samo Janecekove zasluge, nego i tradicionalne prijateljske odnose Hrvata i Ceha.

„Gustav Janecek u potpunosti je zasluzio da ga se hrvatski narod sjeca zbog doprinosa razvoju hrvatske kemije i farmacije, ali i kao zaljubljenika u Plitvicka jezera. Odnosi izmedu Hrvatske i Ceske bili su bogati u proslosti i ostavili su dubok trag, ali u suvremenosti moramo vise podsjecati na njih i razvijati ih na temelju suradnje i tradicije koja postoji na temelju zajednickih osoba koje su gradile prijateljstvo i suradnju izmedu hrvatskog i ceskog naroda. Nadam se da ce ova spomen- ploca pridonijeti boljem upoznavaju javnosti s djelom Gustava Janeceka i da ce biti poticaj za stjecanje novih znanja u hrvatskoj kemiji, za razvoj hrvatskog gospodarstva i za zastitu Plitvickih jezera i drugih prirodnih ljepota u Hrvatskoj“, rekao je Bebic.

—– Original Message —–
From: Adam Lauks
To: info@slobodnadalmacija.hr
Sent: Saturday, January 08, 2011 3:25 PM
Subject: Za rubriku: ZDRAVLJE
SLOBODNA DALMACIJO !

Izgleda da vise SLOBODNA nisi !?? Moj Email od 8.Januara 2010 je ostao bez odgovora i ikakove reakcije.
Mozda ce Slika u privitku biti tema za nekog od Vasih novinara ili urednika da potraze odgovor da li je
novi most na Sastavcima na Novakovica brodu izgradjen na inicijativu Adama Lauksa od http://www.adriaapartments.eu
odnosno JULA PRODUCTIONS i pored izricitog odbijanja i protivljenja od strane sadasnjeg rukovodstva NP Plitvicka
jezera koje proizilazi iz ocitovanja NP prema Ministarstvu kulture Republike Hrvatske!?
Ako niste u stanju resersirati, mogu Vam poslati malo i dokaznog materijala.
Izgleda da sam u mojim nastojanjima i borbi za zastitu i uljepsavanje Plitvickih jezera ipak naisao na nekoga koji
voli Hrvatsku i Plitvice makar onoliko koliko i ja.
Nazalost taj se nije nalazio u redovima SLOBODNE DALMACIJE… sram Vas i stid bilo. Nikada Vas i moj bivsi
list u ruke uzeti necu… sjetite me se kad prosetate Mostom Adama Lauksa na Korani ispod Sastavaka !
Hrvatska se ne ljubi rijecima i busanjem u patriotska prsa, nego iz dubine, iz srca i duse… Do te spoznaje jos mnogi
u Ljepoj nasoj nisu stigli inace nebi Kanjon Korane NIKADA dospio u stanje u kakvome je bio prije pocetka“prisilnih“ radova
koji su u „sporome“ toku umjesto da se dao ugovor strucnoj gradjevinskoj firmi i da je uzeta u natjecaju ponuda, slopljen ugovor
s terminom rade na njima ljudi koji svoju muku zbog izkrslog fizickog rada utapaju u rakiji kojom su me ponudili prilikom silaska
na Sastavke. O ucinku pod takovim uvjetima nebih kao bivsi vlasnik gradjeviske tvrtke zelio gubiti rijeci.
Jednostavno sam bio najsretniji covjek na zemlji planeti kad sam ugledao novi most na najgornjoj slici.
http://www.adriaapartments.eu
&
JULA PRODUCTIONS
Adam Lauks

I stize odgovor Ministarstva Kulture Republike Hrvatske

Von: Adam Lauks
In: Mila Lončar
Datum: 01. Feb. 2011 – 12:09

Postovana gospodjo Loncar !

Zahvaljujem na Vasem odgovoru koje ne prihvatam kao pravi odgovor na postavljena pitanja
i problematiku oko Janecekovih Stuba i Kanjona Korane. Napominjem da ste moj dopis i
skretanje paznje na devastiranost, zaparlozenost, nemarnost i zapustenost Janecekovih
stuba i staza i vidikovca na sastavcima kao i stazu do sela Korana kao i spilju Golubnjaca
pogresno shvatili kao zalbu. Pogotovu ako je tocno da sastavci i kanjon Korane ne ulaze u
sustav nacionalnog parka, odnosno UNESCOve kulturne bastine.
Vase obrazlozenje da se radi o nesigurnosti zbog velikog nagiba itd ne drzi, jer imate stepenice
sa istim nagibom sa vidikovca iznad Veliokog Slapa potoka Plitvica do podnozja slapa.
Da je to tako kako ste Vi rekli i da je stanje iz sezdesetih godina onda bi najkasnije pri prijemu
u Svjetsku bastinu UNESCOa 1979. Janecekove stube MORALE biti ZATVORENE i za posjetioce
jasno kao takove obelezene. Da je to komisija tada previdjela i tolerirala, tesko mi je povjerovati.
Imam uvid u fotodokumentaciju sa konca 18 stoljeca koje svjedoce o stanju koje je tada na
pomenutim situacijama vladalo, svjedocenje o djelu entuzijasta kakav je Dr. Janecek TADA bio.
Kultiviranost i dostupnost ovoga djela koji niti slucajno nije manje atraktivan od ostatka staza
i koji je tada spadao u jednu cjelinu i o kome je TADA Prvo drustvo za zastitu i uljepsavanje
Plitvickih jezera daleko bolje vodilo brigu i paznju nego sto se to radi SADA.
Vase obrazlozenje i opravdanje za zapustenost kanjona Korane kod mene ne drzi, rado bih
procitao koje su to ptice i biljke koje zive samo u kanjonu, kao opravdanje za zapustenost i nebrigu.
Dapace, izgubili ste iz vida da je kompleks na lokaciji Plitvicka jezera bio od vajkada nastanjen
i od ljudi koji su tu ziveli kultiviran i da je tu situaciju koncem 19 soljeca Janecek otkrio kao
idealni primjer kako covjek ziveci od prirodnih resoursa moze doprinjeti za odrzavanje i ocuvanje istih.
Proglasavanjem nacionalnog Parka i kasnijim prijemom u UNESCO basitinu je faktor covjek izbacen
sa tih prostora i jezera su prtepustena brizi rendzera odnosno samim sebi. Takovog zarastanja u sas
i trsku na gornjim jezerima nikada do sada nije bilo, a o vec primjecenim posljedicame nebrige mozemo
razgovarati na nekom drugom mjestu.
Dopis Vam upucujem iskljucivo kao zaljubljenik u prijedele o kojima govorim. Napominjem da je donosenjem
Plana 2007 namjerno izbaceno obnavljanje i revitalizacija tih pozicija iz skrbi Nacionalnog parka, ubedjen
sam da je to bio najlaksi nacin otresti se velikog posla koji bi trebalo odraditi da cijelo kompleks do
Mosta preko Korane ponovno ozivi i profunkcionira kao sto je to bilo u vreme Dr.Janeceka i ostalih
entuzijasta koji se nisu busali u grudi kao patrioti, nego su ono sto su cinili zaista napravili iz duboke
ljubavi prema prirodi i ljudskome okolisu.
Nitko izgleda ne razmislja o rasterecenju staza na jezerima niti postoji sistem upravljanja i usmjeravanja
masa gostiju pogotovu u sedmom i osmom mjesecu. Saniranje spornog zaparlozenog djela bi sigurno
rasteretilo stanje na jezerima pogotovu, jer ce zahvaljujuci internetu broj posjetilaca rasti iz godine u godinu.
Moja adresa je:
http://www.adriaapartments.eu
Adam Lauks
12629 Berlin
Zossener Strasse 66
Deutschland

PS. Dozvolit cu sebi da Vam posaljem CD(ne DVD) sa JPEG slikama o stanju stuba sa biuste vidjeli
osobno sta ste ovim Vasim pismom proglasili za ispravni odnos prema Plitvickim jezerima i konacno
prema djelu Dr. Janeceka kome je gospodin Bebic uz sve pocasti otkrio spomen plocu, sigurno ne slucajno
na udaljenosti od preko 1 kilometar od ovoga rugla gdje je njegov rad i trud pokopan i zaboravljen.
Adam Lauks

—– Original Message —–
From: Mila Lončar
To: info@adriaapartments.de
Cc: Vesna Vlašić
Sent: Tuesday, February 01, 2011 10:49 AM
Subject: Predstavka na rad JU NP Plitvička jezera

Poštovani gospodine Lauks,

u privitku Vam šaljem presliku očitovanja Ministarstva kulture na vašu predstavku na rad Javne ustanove “Nacionalni park Plitvička jezera”.

Lijepo Vas molimo da nam dojavite Vašu poštansku adresu kako bismo vam mogli poslati originalni dopis.

S poštovanjem,

Mila Lončar, dipl. ing. biol.

stručni suradnik

Ministarstvo kulture

Uprava za zaštitu prirode

Odjel za zaštićena područja

tel. 01/4866-148

« Älter | Neuer » Gesamten Thread anzeigen (3) Antworten | Allen antworten

Ich schrieb an Ministerium für Kultur - verlangte nach Widerherstellung  im Oberlauf von KORANA

Ministeriom bat die Leitung des NP um die Stellungnahme… die Antwort war NEGATIV

Antwort des Ministerium für Kultur Kroatiens

… und TROTZDEM wurde losgebaut… Adam Lauks Brücke auf Sastavci steht schon!?

Über stasifolteropferadamlauks

I am 72 Years old and I I am still victim of torture in STASI-Prison in former GDR 1982-1985. I never reached Justice and satisfaction by Germany´s goverment after 40 Years injustice ! I am fighting for the implementation § TORTURE in Germany´s national low.
Dieser Beitrag wurde unter President des Kroatischen Sabors; abgelegt und mit , , , , , , , verschlagwortet. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.

Kommentar verfassen